top of page

Seniorenhypotheek

Wat veel AOW gerechtigden niet weten is dat het zelfs op alleen hun AOW uitkering mogelijk is om hypotheek te verkrijgen. Daaraan zijn wel enige voorwaarden verbonden, maar ook grote financiële voordelen.

Zo kunt u de hypotheek sluiten tegen een rente van 1,55% (2021-04-2029) en deze rente staat levenslang vast. U kunt daarnaast kiezen voor een aflossingsvrije hypotheek en u behoeft maandelijks dus alleen rente terug te betalen. Dat stelt u in staat om bijvoorbeeld alleen op de AOW gehuwden uitkering een hypotheek te verkrijgen tot wel € 200.000.


Met andere woorden u heeft hiermee de mogelijkheid om de overwaarde van uw woning aan te wenden voor: extra inkomen boven op uw AOW of bijvoorbeeld voor een schenking voor (klein)kinderen. Fiscaal wordt deze hypotheek geadministreerd in BOX III en is de rente dus niet aftrekbaar. Maar u leent € 200.000,-- en betaalt per maand netto slechts € 258,33. Wilt u meer weten over deze hypotheekconstructie, bel dan even met dé hypotheekadviseur van SmartVerzekeren BV.

Comments


Eerdere blogs
bottom of page