top of page
Home Owners

Hypotheek

Een nieuwe woning, een (duurzaamheid)verbouwing, gebruik willen maken van de lagere marktrente of gewoon behoefte aan extra financiële ruimte ?

Dan kan een oriënterend gesprek over hypotheken een eerste stap zijn in de goede richting ! SmartVerzekeren adviseert en bemiddelt in hypotheken.

Dit doet zij op basis van meer dan 40 jaar hypotheekervaring, binnen een eigen netwerk van makelaars, taxateurs, notarissen en banken.
 

Duurzaam

Wij doen voor onze relaties primair zaken met banken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Banken, zoals ASR,Triodos, Florius. Deze hypotheekbanken hebben speciale mogelijkheden voor het verstrekken van krediet met duurzaamheidsoplossingen voor uw woning. Denk daarbij aan, glas-/dak-/muur-isolatie, zonnepanelen, warmtepompen e.d.  Daarbij belonen deze banken u bij een energielabel A vaak met een scherper rentetarief. U kunt voor uw woning (met korting) ook nog een energiebesparingsrapport laten samenstellen.  Daarin staan de beste tips, aangevuld met passende offertes, hoe u uw woning het beste kunt verduurzamen.  Op die manier betaalt uw investering zich aan meerdere kanten terug.

 
Rente

Veel mensen laten zich bij het maken van een keuze van een hypotheek leidden door de aangeboden rente. Hoe lager de rente, des te interessanter. Dit is echter maar ten dele waar. De voorwaarden van de hypotheek zijn feitelijk veel belangrijker. Hoeveel mag u boetevrij extra aflossen per jaar ? Kent de bank een meeneem- en/of verhuisregeling ? Wat is voor u de beste rentevast periode ? Variabel, tien, twintig of misschien zelfs wel dertig jaar.  Dit laatste betekent dertig jaar dezelfde bruto maandlasten.  Dat gaat u bij een huurwoning niet lukken.

Aflossing

De vorm van aflossing dient afgestemd te worden op inkomen/leeftijd/pensioensituatie en persoonlijke doelstellingen. Dit zou kunnen betekenen dat er gekozen wordt voor een aflossingsvorm op basis van een bancaire spaarvorm, of voor annuïteit/lineair of een combinatie daarvan. Zelfs aflossingsvrij lenen is nog mogelijk, waarbij wel de fiscaliteit m.b.t. de waarborging van uw hypotheekrenteaftrek ( ingeval gebruik kan worden gemaakt van de overgangsregeling) in acht genomen dient te worden.

Fiscaliteit

Een belangrijke discussie bij de hypotheek is uiteraard de aftrekbaarheid van de hypotheekrente. Blijft deze nu wel of niet gewaarborgd ? Geldt er straks mogelijk een verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek en dus een stijging van de maandelijkse hypotheeklasten?  Zaken die van groot belang zijn bij het maken van een definitieve hypotheekkeuze.

Beloning advies en bemiddeling

Wij doen zaken met circa 30 hypotheekbanken. Wij maken vooraf met u een afspraak op basis van een duidelijk dienstverleningsdocument over de exacte kosten van advisering en bemiddeling. Wij regelen uw hypotheekdossier van A tot Z al vanaf éénmalig € 1.995,--. Deze kosten zijn overigens fiscaal aftrekbaar.  Dit is inclusief het advies voor overlijdensrisico en arbeidsongeschiktheid en/of bij werkeloosheid.  Heel transparant en u weet van te voren exact waar u financieel aan toe bent. Een goed advies en heldere informatie leidden gegarandeerd tot meer woonplezier.


Heeft u een vraag over een hypotheek, schroom niet dan even contact met ons op te nemen. 0180200200 of per mail info@smartverzekeren.nl

bottom of page