top of page

Is een reisverzekering wel nodig als ik ga wintersporten?

Veel wintersporters gaan op vakantie zonder een reisverzekering. Of ze hebben wel een reisverzekering, maar daarvan is de verzekeringsdekking volstrekt onvoldoende. U loopt dan het risico op heel veel extra kosten en daardoor wordt uw skivakantie een stuk duurder.

De kosten van medische zorg in het buitenland zijn bij een calamiteit vaak veel hoger dan in Nederland. Uw zorgverzekeraar vergoedt alleen kosten op basis van Nederlandse tarieven. Eventueel extra medische kosten kunt u verhalen op een complete reisverzekering. Wat te denken van de kosten van een redding op de piste met een helikopter of een gips terugvlucht naar Nederland.

Ook diefstal van goederen uit uw appartement of hotelkamer valt onder een reisverzekering. U dient echter wel direct ter plaatse bij uw reisorganisatie en de politie aangifte te doen. Géén aangifte gedaan is over het algemeen ook géén recht op een schade-uitkering.

Elk jaar zijn er ook mensen die gaan skiën in Amerika. Géén probleem, behalve als uw reisverzekering op Europadekking staat. Uw studerende kinderen gaan een paar dagen met hun studiegenoten skiën. Zijn ze dan wel of niet meeverzekerd onder uw reisverzekering ?

Wilt u een onvergetelijke wintersportvakantie, zorg dan dat uw reisverzekering in orde is.

Eerdere blogs
bottom of page