top of page

Cyberrisico's
Moet ik me nu wel of niet verzekeren tegen het cybercrime risico ?


Ja, dat is een goede vraag. Daarop is ook niet direct een sluitend antwoord te geven.

Het is geheel afhankelijk van uw bedrijfsvoering, de wijze waarop u uw automatisering heeft ingeregeld en of u bijvoorbeeld middels uw digitale kanalen veel klantgegevens verwerkt.


Cybercrime in de vorm van hacken, virussen, D(D)os-aanvallen, kwader trouw van eigen personeel tot zelfs regelrechte afpersing komen steeds meer voor. Het is daarom zeker van belang dat u als onderneming uw risico’s goed in kaart brengt en onderzoekt of u het risico als onderneming wilt/kunt dragen of dat u het beter kunt verzekeren.


Stap 1: Praat eens met ons over de opties om cyberschade te beperken, uw wettelijke verplichtingen, zoals de meldplicht datalekken en uw maatschappelijk taak om op een veilige manier met datagegevens om te gaan.


Stap 2 is een complete inventarisatie van de risico’s specifiek voor u en uw bedrijf/organisatie.


Stap 3 is een proforma offerte aanvragen om te zien welke risico’s voor uw onderneming verzekerbaar zijn en zo ja tegen welke kosten.


Zelfs de onderneming Bol.com is recent voor maar liefst € 750.000,-- euro het schip ingegaan. Dus waarom zou het u niet kunnen gebeuren? Ofwel laat u niet hacken! Wist u overigens dat het in dit kader ook van belang kan zijn een goede bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering te hebben?


Meer weten over cyberrisico’s verzekeren? Stuur een mailtje naar info@smartverzekeren.nl en wij sturen u relevante informatie.

Comments


Eerdere blogs
bottom of page