top of page

Moet ik nu sparen voor pensioen of mijn hypotheek aflossen?


Veel van onze relaties confronteren ons wekelijks met de vraag of zij nu beter extra kunnen sparen voor hun pensioen of de keuze moeten maken hun lopende hypotheek versneld af te lossen. Helaas is hier niet een eenduidig antwoord op te geven. Het hangt samen met verschillende factoren, zoals het rentepercentage, de rentevastperiode en looptijd van uw hypotheek, reeds opgebouwde pensioenaanspraken, de AOW gerechtigde leeftijd van u en uw partner, de mogelijkheid tot fiscale aftrek van een eventuele lijfrentepremie of het wel/niet vallen onder de vermogensheffing in Box III.

Wat nu te doen ? De rente is laag en blijft naar verwachting voorlopig nog laag. U krijgt van uw bank nauwelijks rente bijgeschreven. Anderzijds kunt u wel kiezen voor extra pensioensparen, maar ook daarbij is de vraag welk rendement u behaalt op uw inleg. Wilt u daarbij beleggingsrisico's lopen of juist niet ?

Ons advies is om eens met een financieel expert aan tafel te gaan zitten en in eerste instantie met hem/haar eens van gedachten te wisselen, wat in uw situatie nu het beste is om te doen. Bij ons kantoor is een eerste gesprek overigens kosteloos. U kunt ons bellen op 0180-200200

Eerdere blogs
bottom of page