top of page

Pensioen particulier

Als gevolg van een wisseling van baan, een echtscheiding of een matige pensioenregeling bij uw werkgever, kunt u geconfronteerd worden met een aanzienlijk tekort aan maandelijkse uitkering op uw pensioengerechtigde leeftijd.

 

U wilt dit repareren door aanvullend te gaan pensioensparen?

 

SmartVerzekeren heeft hiervoor diverse mogelijkheden, echter een goed advies dient daarbij volledig afgestemd te worden op uw persoonlijke situatie en uw financiële mogelijkheden.

 

Tegenwoordig vindt pensioensparen veelal plaats in de vorm van een lijfrenteverzekering of een lijfrenterekening. Vooral sparen op basis van een bancaire lijfrenterekening heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. U opent daarbij een bancaire lijfrenterekening, waarop u periodiek of éénmalig een bedrag kunt storten. De inleg is fiscaal aftrekbaar, echter alleen indien er daadwerkelijk sprake is van een pensioentekort.

 

Op deze wijze spaart u nagenoeg risicoloos een extra pensioenkapitaal bij elkaar.
 

Belangrijke informatie


Heel veel relaties hebben in de afgelopen jaren lijfrenteverzekeringen gesloten, veelal gekoppeld aan een bedrijfsspaarregeling. Uit de dagelijkse praktijk blijkt dat zij niet altijd de premie in aftrek brengen op hun belastbaar inkomen. Zonde, want de lijfrenteuitkering is altijd fiscaal belast. Het tegenovergestelde gebeurt ook. De premie wordt wel in mindering gebracht op het belastbaar inkomen, maar omdat er géén sprake is van een pensioentekort, geldt er géén premieaftrek.
 

De belastingdienst heeft haar richtlijnen veranderd en aangegeven dat een uitkering uit een lijfrenteverzekering altijd fiscaal belast is, ook al heeft er géén premieaftrek plaatsgevonden. Volgens ons redenen genoeg om uw levensverzekering polissen eens te laten controleren, het kan u een hoop geld besparen.
 

Wist u dat?


U kunt op www.mijnpensioenoverzicht.nl exact zien hoeveel bruto en netto pensioenuitkering u krijgt op uw pensioengerechtigde leeftijd, met behulp van uw eigen digidcode.


Heeft u een vraag, bel of contact zoek even met ons voor meer informatie. Bel 0180-200200 of mail ons info@smartverzekeren.nl

bottom of page